Jatketaan vuosittain jättiputken torjuntaa kaupungin mailla ja neuvotaan yksityisiä maanomistajia jättiputken ja muiden vieraslajien hävittämisessä. Jatketaan jättipalsamin torjuntaa järjestämällä talkoita sekä osoittamalla kohteita, joissa omatoiminen torjunta on mahdollista. Myös muiden haitallisten vieraslajien torjuntaa edistetään.
Jättiputken torjuntaan saatiin ELY:n avustus vuosille 2022-2023. Torjunta kilpailutettiin ja se käynnistyi toukokuussa 2022. Torjuntaa tehtiin pääosin kaivamalla kasvit juurineen tai myrkyttämällä glyfosaattipohjaisella torjunta-aineella. Lisäksi aloitettiin peittämiskokeilu Ekoeristeen puukuitupuhallusvillalla 10 koealueella.
Ympäristönhoitaja koordinoi kesän ajan jättipalsamin ja lupiinin torjuntaa. Työtä oli tekemässä kesätyöntekijöitä. Myös talkoita järjestettiin, mutta osallistuminen niihin oli heikkoa. Käytettävissä oli myös ns. soolotalkoot eli kaupungin osoittamat kohteet, joissa jättipalsamia tai lupiinia voi kitkeä omatoimisesti. Merkittävä työpanos saatiin lisäksi Edukon oppilastyösuorituksina.
Kesäksi 2023 saatiin vieraslajiavustuksen turvin palkattua henkilö koordinoimaan vieraslajien torjuntaa Kouvolassa. Hänen tehtäviinsä kuului myös viestintä ja asukkaiden palautteisiin vastaaminen. Työ tuotti näkyvyyttä vieraslajeista ja lisäsi torjunnan tehokkuutta etenkin jättiputken osalta yksityismailla.
Jättipalsamin torjuntaa koordinoi ja toteutti jälleen palkattu ympäristönhoitaja. Tuloksia on saavutettu, mm. Pentsojan varrelta on palsamit todennäköisesti onnistuttu hävittämään. Toisaalta uusia kohteitakin löytyy, joten torjuntaa täytyy jatkaa. Maankaivua vaativat työkohteet kaupungissa ovat paikoin riskejä jättipalsamin leviämiselle.