Mittari kuvaa maatalouden päästöjen ympäristökuormitusta.
Joukkoruokailuissa lisätään kasvisruokaa kokeilujen kautta
Lisätään ja laajennetaan luomutuotteiden käyttöä osana ilmastokestävää ruokapalvelua.
Edistetään vapaa-ajan kalastusharrastusta yhteistyössä eri tahojen kanssa
Tiedotetaan ja koulutetaan viljelijöitä (esim. ympäristösitoumusten hyödyntäminen)
Tiedotus ja valistustyö terveellisestä ja ekologisesta ruokavaliosta
Järjestetään tapahtumia liittyen ilmastokestävään ruokavalioon
Järjestetään ruoka- ja ilmastokoulutuksia joukkoruokailuista vastaaville
Elintarvikehankintojen ilmasto-, ekologisuus- ja eettisyyskriteerien määrittäminen
Kaupunki- ja harrasteviljelytoiminnan mahdollisuuksia lisätään
Kartoitetaan nykytilanne ja viljelijöiden kiinnostus hiilensidontaan Kouvolan alueella