Tietoisuutta terveellisestä ja ekologisesta ruokavaliosta pyritään lisäämään, sillä yksi suurimmista ruokavalion muuttamista vastustavista tekijöistä on tiedon puute. Laajenevan tietoisuuden avulla elintarvikehankintoja voidaan viedä ekologisempaan suuntaan.
Keko-hankkeen aikana järjestettiin kasvisruokakilpailu 8.luokkien kotitalousryhmille. Kilpailuun osallistuvien ryhmien tuli kehittää kasvisruoka + resepti, joka voitaisiin ottaa kouluruokalistalle. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä ruokapalveluiden kanssa. Kesän 2024 aikana ruokapalvelut valitsee lähetetyistä resepteistä koekeittiöön valmistettavaksi muutaman ruoan. Varsinainen raati kokoontuu syksyllä maistelemaan ja valitsemaan voittajan.
Kestävän kehityksen pedagogi on pitänyt aiheesta oppitunteja yläkoulujen kotitaloustunneilla. (MYK, Valkealan yhtenäiskoulu, Urheilupuiston koulu, Eskolanmäen koulu, Viialan koulun 7. pienluokka)
Kotitalouden opetuksessa kestävä elämäntapa, ja sen myötä ilmastoystävällinen ruokavalio, on hyvin vahvasti esillä oppitunneilla.
Kouluilla osallistutaan vuosittain Hävikkiviikko-kampanjaan, joka tähtää ruokahävikin vähentämiseen. Lisäksi KEKO-hankkeen kestävän kehityksen pedagogi on laatinut ja jakanut kouluille diaesityksen hävikkiruokaan liittyen esim. päivänavauskäyttöön. Tällä halutaan sekä tehostaa että helpottaa aiheen käsittelyä kouluissa.