web
Olet offline-tilassa. Tämä on sivun vain luku -versio.
close

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi. Hyväksytkö tämän?

  • Teemat
  • Tavoitetilat
  • Toimenpiteet
  • Mittarit
  • Tietoja Ympäristövahdista

  • Tilannekuva
  • Toimenpiteet
  • Toimenpiteen tiedot

35. Järjestetään tapahtumia liittyen ilmastokestävään ruokavalioon

 

Tietoisuutta terveellisestä ja ekologisesta ruokavaliosta pyritään lisäämään, sillä yksi suurimmista ruokavalion muuttamista vastustavista tekijöistä on tiedon puute. Laajenevan tietoisuuden avulla elintarvikehankintoja voidaan viedä ekologisempaan suuntaan.

Tehtävät

Keko-hankkeen aikana järjestettiin kasvisruokakilpailu 8.luokkien kotitalousryhmille. Kilpailuun osallistuvien ryhmien tuli kehittää kasvisruoka + resepti, joka voitaisiin ottaa kouluruokalistalle. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä ruokapalveluiden kanssa. Kesän 2024 aikana ruokapalvelut valitsi lähetetyistä resepteistä koekeittiöön valmistettavaksi muutaman ruoan. Varsinainen raati kokoontui syksyllä 2024 maistelemaan ja valitsemaan voittajan. Voittajaruoka on vegebolognese-kastike, jonka reseptin kehittivät Valkealan koulun 8.luokan kotitalousopiskelijat.



Valmis Määräaika: 01.06.2024

Koulutuksen suorittaminen (syksy 2024-kevät 2025),suunnittelu, tilanteen kartoittaminen, arviointi sekä portfolion laatiminen jatkoa varten.



Kesken Määräaika: 31.05.2025

Kestävän kehityksen pedagogi on pitänyt aiheesta oppitunteja yläkoulujen kotitaloustunneilla. (MYK, Valkealan yhtenäiskoulu, Urheilupuiston koulu, Eskolanmäen koulu, Viialan koulun 7. pienluokka)



Valmis Määräaika: 31.12.2030

Kotitalouden opetuksessa kestävä elämäntapa, ja sen myötä ilmastoystävällinen ruokavalio, on hyvin vahvasti  esillä oppitunneilla.



Kesken Määräaika: 31.12.2030

Kouluilla osallistutaan vuosittain Hävikkiviikko-kampanjaan, joka tähtää ruokahävikin vähentämiseen. Lisäksi KEKO-hankkeen kestävän kehityksen pedagogi on laatinut ja jakanut  kouluille diaesityksen hävikkiruokaan liittyen esim. päivänavauskäyttöön. Tällä halutaan sekä tehostaa että helpottaa aiheen käsittelyä kouluissa.



Kesken Määräaika: 31.12.2030

Terveyttä ja iloa ruoasta. Jalkautetaan asteittain kestävyyden eri osa-alueet osaksi varhaiskasvatuksen ruokakasvatusta ja toimintakulttuuria



Kesken Määräaika: 31.12.2030

Kotitaloustunneilla on käsitelty aihetta lähiruoka-teemaviikon puitteissa useissa kouluissa. Teema toistuu vuosittain.



Kesken Määräaika: 31.12.2030

Liitännäiset tavoitetilat

5. Ruokavalio on muuttunut nykyistä ilmastokestävämmäksi, ekologisemmaksi ja eettisemmäksi: Se on kasvispainotteinen, kotimaisuusaste on korkeampi ja kalan käyttö on lisääntynyt

Toimenpiteen mittarit 2 kpl

Ilmastokestävään ruokavalioon liittyvien tapahtumien ja tilaisuuksien lukumäärä (Toiminnallinen)
Maatalouden CO2-ekv. (Strateginen)


39dc8693-4743-ee11-bdf4-000d3a2ed471

Katso mittarin tiedot


ef50843b-27fd-ec11-82e5-000d3a2f8f45

Katso mittarin tiedot


Teema ja aihealue

Ruoantuotanto ja -kulutus

Paikallisten toimijoiden yhteistyö kestävämmän ruokavalion edistämiseksi sekä kotimaisuuden ja paikallisuuden lisäämiseksi sekä hävikin vähentämiseksi

Vastuuorganisaatiot

Kasvatus ja opetus


Vaikutus
3/5

Eteneminen
Toteutus tai toimeenpano

Alkupäivä
10.02.2020

Loppupäivä
31.12.2030

Viimeisin päivitys
26.01.2025
 

Edellinen
Seuraava




Kiitos, kommenttisi on lähetty ja se tarkistetaan.

Kommentoi toimenpidettä

Emme koskaan julkaise sähköpostiosoitettasi.

Ethän kirjoita kommenttikenttään itsesi tai muiden henkilötietoja.

 Kouvolan kaupunki © 2025.
Tekninen toteutus Forward Forever Oy.

Sivun alkuun       Sivukartta